Paikalliset aktiviteetit

Kemijärvi on kaupunki elämänjanoisille. Sen lähialueet tarjoavat lukemattomia eri tapoja liikkua luonnossa tai rauhoittua hiljaisuudessa. Vesistöt, vaarat ja erämaat ranta- ja luontoreitistöineen ovat vierailijoille avoinna vuoden jokaisena päivänä. 

Kemijärven kaunis järviluonto ja sitä ympäröivät Itä - lapin vaaramaisemat luovat upeat puitteet erilaisille aktiviteeteille. Voit kokea uusia elämyksiä ja tutustua uusiin harrastuksiin lomasi aikana. Kemijärven ohjelmapalveluyritykset tarjoavat tekemistä ympäri vuoden.

Kesällä Kemijärvellä voit lähteä kalaan kokeneen oppaan kanssa. Kalastusopas näyttää sinulle parhaat kalapaikat, joita löytyy järviltä, joilta ja metsälammilta.

Veneillä voit omin päin merkityillä väylillä. Melojille on tarjolla monipuoliset vesistöt.

Kemijärvellä on vesihyppyri, jossa voi nähdä huimia hyppyjä Pöyliöjärven rannalla. Vesihyppyri on aivan kaupungin uimarannan vieressä. Pöyliöjärven uimaranta on hiekkaranta niinkuin muutkin Kemijärven uimarannat.

Kemijärven patikointireiteillä pääset nauttimaan luonnonrauhasta ja ulkoilusta. Useat tulistelupaikat antavat retkeilijälle tilaisuuden levähtää ja nauttia eväitä ulkoilun lomassa.

Paikallisella hevostilalla rauhalliset ja uskolliset suomenhevoset tarjoavat elämyksiä hevosharrastajille kesällä ja talvella. Samassa paikassa voit ruokkia poroja ja talvella pääset pororeen matkassa talviseen metsään.

Talvella hanget kutsuvat monenlaisiin talven iloihin. Hiihtoa voi harrastaa Suomulla, Pyhällä tai kaupungin hoidetuilla laduilla. Laskettelukeskukset Suomu ja Pyhä tarjoavat palveluitaan vajaan tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Molemissa laskettelukeskuksissa toimii hiihtokoulu, joka opastaa niin aloittelijaa kuin kokeneempaakin laskijaa.

Talviset jäät suorastaan houkuttelevat pilkkijöitä kala-apajille. Kemijärvi on talvikalastuksen paratiisi. Hyviä pilkkipaikkoja on useita. Kalastusoppaat opastavat sinut parhaille paikoille ja tarjoavat unohtumattomia elämyksiä tämän eksoottisen harrastuksen parissa.

Kemijärvellä taide ja kulttuuri kuuluu tarjottaviin elämyksiin ympäri vuoden. Kesän musiikkifestivaali Kemijärven Yöttömät Yöt kokoaa nimekkään esiintyjäkaartin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.  Muita kesän tapahtumia ovat Kemijärvi Onnen-päivät, Papatuspäivät ja syyskuun alussa järjestetään Luonnosta Hyvinvointia tapahtuma,jossa voit tutustua alueen luonnonvara-alatuotteisiin, opastettuihin luontoretkiin sekä monipuolisiin luentoihin luonnosta. Tule mukaan aistimaan ja nauttimaan Kemijärvestä.

Talven päätapahtumat ovat urheilullisia ja kansainvälisiä kuten Snowgross, Giant ja Yukigassen.

Ympärivuotisesti Kemijärvellä voi tutustua paikallisten taiteijoiden töihin. He ammentavat inspiraationsa Kemijärvestä ja lappilaisesta elämästä. Taiteesta pääsee nauttimaan myös illallisen kera. Ohjelmallisista taideaktivitteista voit lukea lisää kohdasta teemaohjelmat.